Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Τουρισμός –Ταξίδια ,Η ΄Εκθεση στο Γυμνάσιο,Τάξη Β΄, Ενότητα 1η (Από τον τόπο μου σε όλη την Ελλάδα)

Τουρισμός –Ταξίδια, ΄Εκθεση Β΄Γυμνασίου ,Ενότητα 1ηπό τον τόπο μου σε όλη την Ελλάδα)
ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΕΚΘΕΣΗ Β΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

 Τουρισμός είναι τα ταξίδια σε  τόπους διαφορετικούς από τον τόπο μόνιμης κατοικίας μας.Γίνονται  με σκοπό την ξεκούραση, τη διασκέδαση ,την επίσκεψη σε αξιοθέατα και ,ίσως, τη γνωριμία μας με άλλους ανθρώπους και με τις διαφορετικές συνήθειές τους .Ο τουρισμός μπορεί να είναι εσωτερικός ή εξωτερικός.

Πού οφείλεται η ανάπτυξη του τουρισμού:

α)Στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης αρκετών ανθρώπων.

β)Στην ανάπτυξη των μέσων μεταφοράς και στη δυνατότητα που αυτά προσφέρουν για μακρινά ασφαλή ταξίδια σε σύντομο χρόνο.

γ)Στην ανάγκη των ανθρώπων που ζουν στις πόλεις για ξεκούραση μακριά από τον θόρυβο και τα καυσαέρια.

δ)Στην δυνατότητα όσων εργάζονται να εξασφαλίζουν κάποιες μέρες άδειας από την εργασία τους.

ε)Στο ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων να γνωρίσουν τις συνήθειες (έθιμα,πολιτισμό) άλλων ανθρώπων  και να αποκτήσουν νέες εικόνες και εμπειρίες..

Τι κερδίζουμε ταξιδεύοντας(τα οφέλη από τον τουρισμό):

1)Αποκτάμε εμπειρίες και ωριμάζουμε.

2)Ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που σκέπτονται διαφορετικά και έχουν άλλες εμπειρίες, ήθη, έθιμα, παραδόσεις. ΄Ετσι, διευρύνουμε τους πνευματικούς μας ορίζοντες.

3)Ξεκουραζόμαστε πνευματικά και σωματικά.

4)Ενισχύουμε την οικονομία της χώρας μας ,βοηθάμε να υπάρχουν περισσσότερες θέσεις εργασίας, εφόσον αφήνουμε τα χρήματά μας σε ανθρώπους που εργάζονται  και ζουν  από τον τουρισμό.


Αρνητικά αποτελέσματα της τουριστικής ανάπτυξης:

1)Συχνά, μαζί με τον τουρισμό(όταν είναι υπερβολική η ανάπτυξή του και χωρίς σχεδιασμό) υπάρχει και η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος (στις παραλίες ,τα δάση..).Με τη δημιουργία μεγάλων ξενοδοχείων πολλές φορές οι παραλίες δεν προστατεύονται. Στόχος είναι το απεριόριστο  κέρδος .

2)Η  οικονομική εκμετάλλευση των τουριστών είναι συχνό φαινόμενο, όταν ο εύκολος πλουτισμός είναι το μόνο που ενδιαφέρει.

3) Συνέπεια του προηγούμενου είναι η αλλοτρίωση των ανθρώπων που ασχολούνται με τον τουρισμό (=χάνουν την ανθρωπιά τους και γίνονται δούλοι του χρήματος) και η ξενομανία.

4)Εγκαταλείπεται η πρωτογενής παραγωγή(η γεωργία, η αλιεία,η κτηνοτροφία..) και οι άνθρωποι ασχολούνται με τον τουρισμό (εφόσον ο τόπος τους δίνει τέτοια δυνατότητα).

Προτάσεις για  τουρισμό που αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης της χώρας:

1)Να ελέγχεται από τον νόμο η αισχροκέρδεια στην τουριστική αγορά και να είναι προϋπόθεση ο σεβασμός προς τον επισκέπτη κάθε περιοχής. Έτσι, διαφημίζεται η χώρα και το επίπεδο του τουρισμού είναι υψηλό.

2)Να βελτιώνεται η συγκοινωνία αλλά και οι παροχές από τις τουριστικές μονάδες.

3)Να διαφημίζονται οι περιοχές με αξιοθέατα και φυσικές ομορφιές και να δίνονται χρήματα από το κράτος, ώστε αυτές να αναπτύσσονται αλλά και να προστατεύονται.

Δείτε ένα ενδιαφέρον βίντεο για τις ομορφιές της Ελλάδας ΕΔΩ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΕΚΘΕΣΗ Β΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ,ΕΝΟΤΗΤΑ 1

 


Θυμηθείτε πώς συντάσσουμε άρθρο και επιστολή ΕΔΩ  ( https://youtu.be/EoTAfg7Zdz4  )

Ασκήσεις:

1)Σε ένα άρθρο 100-150 λέξεων να προτείνετε τρόπους με τους οποίους μπορούν να αναδειχτούν  τα πλεονεκτήματα  της χώρας μας με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού(διαφήμιση..)

2)Να συντάξετε μία επιστολή που θα απευθύνεται  σε φίλο σας που ζει στην επαρχία και θα τον προσκαλέσετε με αυτήν να έρθει στην πόλη σας. Στην επιστολή σας θα του μιλήσετε για τις ομορφιές, τα αξιοθέατα και για ό,τι άλλο νομίζετε ότι είναι ενδιαφέρον, ώστε  με χαρά να σας επισκεφθεί.(σε 2-3 παραγράφους, σε 200 λέξεις περίπου).

Προσπαθήστε στις παραπάνω εργασίες να αξιοποιήσετε τις γνώσεις σας για τους τρόπους ανάπτυξης παραγράφου.ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ




ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ 

2 σχόλια:

  1. καταπληκτική δουλειά !!! μας βοηθάτε και μας εμπνέετε!
    Γκίνη Δήμητρα, φιλόλογος 2ου γυμνασίου Βούλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστώ πολύ! Με τιμά το σχόλιό σας! Προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο δυνατό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή